Topul celor mai mari cinci angajatori din economie


Kaufland (retail alimentar), Automobile Dacia (auto), OMV Petrom (petrol), Profi Rom Food (retail alimentar) şi RCS & RDS (telecomunicaţii) sunt cei mai mari cinci angajatori din economie şi au împreună aproape 70.000 de angajaţi.

„Observăm că în topul celor mai mari cinci angajatori există două companii din retail alimentar care sunt răspândiţi la nivel naţional şi care vor continua să se extindă. De altfel, aceste companii vor continua să fie probabil în topul marilor angajatori şi cinci ani de acum în­colo, câtă vreme expansiunea acestui sector va con­tinua“, a spus Raluca Pârvu, business manager la firma de consultanţă în management şi resurse umane BPI Group.

Lanţul de hipermarketuri Kaufland România este cel mai mare angajator din economie, cu peste 16.400 de salariaţi la finalul lunii septembrie, nivel cu 265 de persoane mai scăzut faţă de cel din perioada similară din 2016, arată datele prelucrate de ZF pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii.

Împreună, cei mai mari cinci angajatori din economie aveau la finalul lunii septembrie din acest an un număr de peste 68.800 de salariaţi, în creştere cu aproximativ 1.900 de oameni faţă de perioada similară din 2016.

www.zf.ro

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Societate de consum, Topuri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s