Despre Junk food


Un articol mai vechi de pe medlife.hotnews.ro: Ce inseamna junk food si care sunt alimentele care intra in aceasta categorie in care aflam ca “snack food” + “fast food” = „junk food”.

Junk food se refera de obicei la alimentele cu valoare nutritiva mica, care sunt bogate in calorii, grasimi, zahar, sare sau cafeina si poate include cerealele pentru micul dejun, bomboane, chipsuri, prajituri, cartofi prajiti, guma, hamburgeri, hot dog, înghetata, sucuri si multe dulciuri. Insa, ceea ce este considerat “junk food”, depinde uneori de mai multi factori. Unii ar putea spune ca pizza este junk food, de exemplu. Insa, daca blatul este facut din grau integral, iar toppingul este cu legume, ai putea spune ca pizza iese complet din categoria junk food, conform Webmd.com.

O problema cu alimentele care intra in aceasta categorie este ca acestea nu tin de foame –  oamenii nu au tendinta sa se simta la fel de satui atunci când le manânca – si acest lucru poate duce la supraalimentare.

O alta problema este faptul ca aceste alimente tind sa înlocuiasca alte alimente, mai nutritive. Când oamenii beau o multime de suc acidulat​​, de exemplu, acestia nu obtin o multime nutrienti importanti din alte bauturi sanatoase, cum ar fi laptele, ceaiul verde sau sucul de portocale. In acelasi mod, chipsurile si prajiturile pot inlocui fructele si legumele.

Cele mai multe produse  de tip “junk food” se încadreaza în 2 categorii “snack food” si “fast food.”

Alimentele snack food

Alimentele care intra in aceasta categorie sunt gustarile pregatite si ambalate comercial cum ar fi: chips-uri, foietaje cu branza, batoane de ciocolata, prajituri.

Fast food-ul si supraalimentarea

In categoria fast food intra cartofi prajiti, pui nuggets, shake-uri, sucuri, etc  pe care le gasim la aproape orice restaurant Nu numai ca aceste alimente nu sunt sanaoase, un studiu realizat la Spitalul de Copii din Boston indica faptul ca aceastea încurajeaza supraalimentarea datorita anumitor factori:

  • E saraca in fibre.
  • Are palatabilitate crescuta (au un gust bun).
  • Ofera un numar mare de calorii într-un volum mic.
  • E bogata in grasimi.
  • Are un continut ridicat de zahar în forma lichida.

Restaurantele fast-food sunt populare, deoarece servesc alimente care un un gust bun si nu costa o gramada de bani. Cu toate acestea, fast-food-ul este de obicei ieftin deoarece are ingrediente mai ieftine, cum ar fi carnea cu continut ridicat de grasimi, cereale rafinate, precum si adaos de zahar si grasimi, în loc de alimente nutritive, cum ar fi carne slaba, fructe proaspete si legume.

Limitati consumul

Datorita continutului ridicat de sodiu, grasimi saturate, grasimi trans, colesterol consumul pe o perioada lunga de timp poate duce la probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea, boli de inima, hipertensiune arteriala, anumite tipuri de cancer, carii dentare, si alte boli.

Anunțuri

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Alimentatie, Fast Food și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s