Religia ca afacere


Aflam dintr-un articol din Capital ca in anul 2011 Patriarhia Romana a facut profit mai mare decat McDonalds. Un articol plin de date financiare despre diverse entitati din cadrul BOR si a altor culte, precum si „dreptul lor la replica”. De adaugat ca acestia sunt doar banii albi, pentru care s-a taiat chitanta. Restul s-au dus direct la … Domnul.

350 de milioane de lei au fost veniturile raportate pentru 2010 de Patriarhie și de episcopiile, arhiepiscopiile ori mitropoliile din cadrul BOR

Suntem un popor credincios in aparenta, bisericos nevoie mare, dar plin de ura si invidie. Cum se impaca asta cu dreapta credinta si piosenia la care ne indeamna biserica? Pai nu se impaca deloc. Ce a facut biserica in 23 de ani pentru a ridica nivelul de constiinta al celor de jos? Nimic. „Nu fa ce face popa, fa ce zice popa” s-a perpetuat pana la varful celei mai credibile institutii din Romania. Institutie care, ca multe altele a contribuit substantial la crearea societatii lipsite de orice principii in care traim acum.

Expresia „pana ajungi la Dumnezeu te mananca sfintii” poate fi parafrazata in „pana ajungi la Dumnezeu te mananca popii”. Oricum, ce putem zice despre profitul frumusel, sa fie primit…

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Societate de consum și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Religia ca afacere

  1. eumiealmeu zice:

    normal că patriarhia are mai mult profit decat fast foodul amintit, pentru că unii plătesc statului, (nu primii amintiți), alții nici prin cap nu le-ar trece așa ceva, ba mai mult încasează din partea lui (și nu pumni sau șuturi în zone moi, ci bănuți neîmblânziți).
    spor-t! 🙂

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s