Fusta si cu toaca ‘nalta


Aflam lucruri inedite din ZF, care preia o analiza Business Insider referitoare la niste indicatori economici neobisnuiti care masoara starea economiei, in special in SUA si tarile occidentale. Acesti indicatori „alternativi” n-au fost infirmati de adevaratii economisti, dar nici nu sunt indicatori cheie ai starii economiei. Despre ce e vorba? Mare parte din acesti indicatori sunt  … vestimentari.

Cresterea economiei se reflecta in lungimea fustelor femeilor.

Lungimea fustelor a fost corelată cu starea economiei prin indicatorul numit „Hemline index”, descoperit de economistul american George Taylor în anii ’20. Cu cât e mai scurtă fusta, cu atât mai bine stă economia, potrivit indicatorului.

Criza subtire pe tocuri inalte se tine, dupa cum aflam de mai jos.

Cât despre lungimea tocurilor, potrivit economiştilor lungimea tocului creşte în vremuri cu probleme economice, pe măsură ce consumatorii recurg la stiluri vestimentare mai opulente şi fanteziste pentru a evada din realitatea supărătoare. Primul exemplu al acestei corelări a putut fi observat în anii ’20, iar cel mai recent a fost vizibil în perioada 2008-2009, când tocurile ajungeau la înălţimi ameţitoare.

Articolul mai ofera si alte informatii despre alti indicatori: numărul de cadavre nerevendicate la morgă, dimensiunile cravatelor sau vânzările de lenjerie intimă la bărbaţi.

La noi, la ce vremuri se anunta, probabil ca tocurile vor deveni catalige, iar fustele vor avea trena.

Reclame

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Economie, Societate de consum și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s