Ferma animalelor


Dupa ce ne-am dat in petec vorbind de abuzurile faunei politice, e vremea sa ne ocupam si de chestii mai serioase ca vorba aia, politica nu tine de foame.Va semnalez doua articole din Capital.

Unul zice asa: Caprele scot porcii din ogrăzile ţăranilor (din nou aluziv, daca faci asemanarea cu evenimentele politice recente) care ne prezinta rezultatele Recensământului General Agricol – 2010 si observa cresterea numarului de oi si capre in detrimentul porcilor si bovinelor. De bizoni nu zice nimic. Dar oricum o iei, dai de „Ferma animalelor” de Orwell si tot la politica ajungi. Cel putin un lucru e sigur: animalele nu merg la referendum.

Al doilea articol Verde de România e mai pasnic si vorbeste de alimentatia bio prin prisma productiei agricole, dar si de alte tipuri de produse, cum ar fi textilele, cosmeticele, auto.

Magazinele specializate (La Baciu, Green Feet, Băcănia Veche, Pukka Food, Leacul etc.) sunt puţine, iar de cele mai multe ori cea mai bună modalitate de achiziţionare a alimentelor rămâne contactul direct cu fermierul, respectiv procesatorul. Totuşi, produsele eco au devenit simplu de identificat acum şi pe rafturile marilor retaileri. În cifre, vânzările produselor bio sunt aproape nesemnificative raportat la încasările totale, dar sunt în creștere de la an la an.

Reclame

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Alimentatie, Economie și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s