Almanahele Goagal


Ma amuz uneori de expresiile cautate pe internet (Google in special) de vizitatorii acestui blog (nu stiu daca au devenit si cititori dupa ce l-au accesat). Lui Google ii iese, dar le mai si potriveste, cum se zice. Multe din cuvinte sunt indetice cu cuvinte din titlurile sau tagurile mele, dar alaturarea nu e intotdeauna fericita. De la ce face acum, pana la analiza semantica cu care ne ameninta Google mai e. Probabil ca le ia din almanahe. Din Almanahele Goagal, desigur.

Am selectat pentru voi cateva din cele mai amuzante din ultima saptamana. Sa vedem.

Incepem cu una mica de incalzire: „export spirtoase romania„. Continuam cu una in versuri: „cine a iesit primari in comuna voluntari” si adaugam una care ne doare: „ce se mai aude de autostrada suspendata„.

Cineva mi se adreseaza chiar cu probleme administrative: „mi sa gresit ultimele doua cifre la cnp.ce este de facut?„, trecand peste problemele de gramatica. Altul latra aproape retoric „câini problema câinilor„, sa ajungem apoi tot la ce ne place noua „paine si circ la romani„.

Nu conteaza ca romanii din provincie confunda muzeul de istorie cu biblioteca nationala, tot pe blog ajung: „statuia lui traian cu lupoaica din fata bibliotecii nationale„. Altul afirma fara echivoc: „putem vorbi si despre un adevarat consumism religios„. Altul face „confuzie bucuresti cu budapesta„, iar altii ii dau cu „papuci” si „mustar„.

Ajungem la intrebari nicusoresti: „sanse pt nicusor dan la alegeri„, „nicusor dan religie„, sau de ce nu „anti nicusor dan„.

Una si mai fizolofica „bogatia nu aduce fericire„, aparuta si in varianta de intrebare, de parca as fi oracol, iar alta de … circ: „biserici de tot circul„.

Apoi un set de search-uri mai grele „legume clasificate„, „bloguri antisistem„, „candidati incompetenti„, sa nu mai vorbesc de „cum deosebesti lalele ca sunt feminine„.

Inchei cu o expresie care i-a scapat pana si lui Caragiale „daca nu sunt din bucuresti unde votez„, asezonata cu un traianism (din partea mea): Sa cautati bine!

P.S. Numele postului, de factura si inspiratie vanghelica, este totusi preluat dupa numele altui blog (almanahelegoagal.blogspot.com).

P.P.S. Ca sa n-o ia razna de tot Google, nu taguiesc nimic din postul asta.

Reclame

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Garantat Vanghelie, Viata la blog. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s