Sa-i dam CSR-ului ce-i al CSR-ului


Cum, nu stiti ce inseamna CSR? Nu e Customer Service Representative cum v-ati grabi sa ziceti, ci Corporate Social Responsibility, adica acel trend din business-ul modern prin care marile companii doresc sa-si arate fata umana: grija fata de mediu, grija fata de consumator, grija fata de societate in general si nu in ultimul rand grija fata de bugetele proprii. E si mult PR in treaba asta.

Si fiindca cele mai bune rezultate le dau actiunile voluntare dar obligatorii in acelasi timp, UE a pregatit un pachet de politici referitoare la obligativitatea raportarii impactul din perspectiva CSR, cum ne anunta ZF:

Toate companiile din statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate să raporteze impactul pozitiv sau negativ pe care îl au asupra societăţii, aceasta fiind o consecinţă a pachetului de politici înaintat de Comisia Europeană în anul 2011

Capital sarise chiar cu o zi mai devreme cu un articol pe aceeasi tema. Care a fost cauza sau trigger-ul?

Marţi şi miercuri se desfăşoară, în Bucureşti, a doua ediţie a conferinţelor ‘European CSR Lessons’. Participă 13 invitaţi din zece ţări şi reprezentanţi ai şapte companii de top din România.

Coca-Cola si alte 6 companii mai putin sonore de la noi au dezbatut despre cum au reusit ei sa scada cu 50% consumul de apa folosit la fabricarea unui litru de produs finit si alte asemenea. Probabil inlocuind apa cu clor, cum au patit in China, unde mai demult a fost o ancheta in acest sens?

Romania are un lung drum de parcurs in zona asta. Companiile au nevoie de mult bun simt in aplicarea eticii in afaceri si a acestor principii de responsabilitate sociala. Dar bunul simt e cam rar pe la noi.

Reclame

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Societate de consum și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s