A treia revoluție industrială – preluare


Va recomand articolul A treia revoluție industrială din The Economist, preluat de revista Capital, despre efectele pe care le au asupra economiilor si societatii in general revolutia digitala si digitalizarea productiei pe baza imprimantelor 3D, care schimba total intelegerea asupra industriei si procesul de fabricatie.

Citez din articol:

Nanotehnologia a optimizat lumea din jur: acum, există bandaje care vindecă, nu doar protejează rănile, motoare mult mai eficiente și vase de bucătărie care se curăță fără efort. Iar oamenii de știință lucrează acum cu virusuri modificate genetic, care, speră ei, vor putea fi utilizați pe scară largă în producerea de obiecte diverse, cum ar fi bateriile. Practic, odată pornit acest motor, e puțin probabil să mai poată fi oprit, ținând cont și de dispariția barierelor de comunicare dintre designeri și ingineri, datorită internetului.

………………….

Consumatorii se vor adapta fără dificultate la noua epocă a produselor mai bune, livrate în timp-record. În schimb, guvernelor nu le va fi la fel de lesne. Conducerea oricărui stat are reflexul de a proteja industriile și companiile care există, nu pe acelea care vor să acceadă rapid la succes și să le nimicească pe primele.

Reclame

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Economie, Tehnologie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s