Plata cu cardul creste tendinta de cheltuire


Un articol din ZF ne informeaza ca, cei care platesc cu cardul cumparaturile au tendinta sa cheltuiasca mai mult decat cei care platesc cash.

Cum e mai bine să plătiţi, cash sau cu cardul?

„Plătiţi numerar sau cu cardul?” este întrebarea pe care ar trebui să o aveţi în vedere nu atunci când aţi ajuns cu coşul burduşit de cumpărături în faţa casei de marcat, ci încă de acasă când faceţi lista de cumpărături pentru că studiile arată că persoanele care plătesc cu cardul au tendinţa să cheltuiască cu 12% până la 18% mai mult decât cele care îşi achită nota de plată cu numerar.

Desi sunt categorii sociale destul diferite cei care platesc cu card vs cei care platesc cash, exista un adevar in aceste statistici: cardul creeaza impresia unei surse „inepuizabile” de bani, cel putin pana la primul soc. Iar cardul de credit e instrumentul financiar perfect pentru a ispiti clientii cu tot ce nu-si pot permite de fapt.

Pentru cumparatori pare mult mai simplu sa plateasca cu cardul. Pentru comercianti e si mai ieftin, nemaifiind nevoie de asigurarea securitatii si administrarii banilor fizici.

Totusi, in cazul utilizarii cardului se recomanda utilizarea impreuna cu servicii de tip internet banking sau cu verificarea periodica a soldului. Asta e poate sa tina cheltuielile sub control si sa mai domoleasca tentatia. Nu cred insa ca functioneaza la femei 😉

Restul articolului in ZF.

Reclame

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Retail, Societate de consum și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s