Head & șolduri


Un articol de pe Mediafax ne lumineaza (daca mai era cazul) ca a face cumparaturi din marfa la oferta in supermarketuri duce la ingrasare – conform unui studiu efectuat in Franta in anii 2007-2008. Mai zice articolul ca ingrasarea e cu atat mai evidenta cu cat nivelul de studiu al participantilor e mai mic.

Cum sa eviti asta? Ne raspunde tot studiul: simplu. Sa fii bogat si sa-ti faci cumparaturile din magazinele mai scumpe din centru dar cu marfa mai de calitate. Vorba aia, „Decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos”. Romanii cumpara marfa cea mai ieftina – si indirect cea mai proasta din noua motive: saracia si lipsa de educatie. Cu putina constientizare a riscurilor ar inlocui „mult si ieftin” cu „mai putin si mai de calitate„.

Am si eu o sugestie pentru iesirea din acest cerc vicios al ingrasarii. Daca tot se merge la supermarket si se cumpara marfa cea mai proasta, macar sa se mearga pe jos, iar odata ajunsi acasa cu „captura”, sa se urce pana la etajul 9 fara lift. Mai jos articolul:

Să faci cumpărături la supermarketurile care îţi promit preţuri cât mai mici poate fi benefic pentru buget, însă poate reprezenta un pericol pentru siluetă. Achiziţionarea de produse la promoţii a fost asociată cu creşterea indicelui de masă corporală (IMC) şi a circumferinţei şoldurilor.

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat în Franţa, în perioada 2007-2008 şi care a fost publicat în jurnalul Public Library of Science ONE, scrie The Huffington Post.

Potrivit cercetătorilor francezi, cei interesaţi de reducerile de preţuri de la supermarket au şanse mai mari de a fi mai graşi decât cei care îşi fac cumpărăturile la magazinele mai scumpe, din centrele oraşelor. Chiar şi după luarea în calcul a statutului social şi a distanţei parcurse până la magazine, cercetătorii au ajuns la concluzia că există o legătură între creşterea indicelui de masă corporală (IMC) şi a circumferinţei şoldurilor şi achiziţionarea de produse aflate la promoţie. Legătura a fost cu atât mai evidentă pentru cumpărătorii fără studii superioare.

Anunțuri

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Alimentatie, Retail, Societate de consum și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Head & șolduri

  1. Adrian zice:

    Asteptam probe sportive ca aruncarea cu puiu brazilian la casa sau 100 m standuri cu galeata de portocale la oferta in mana.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s