Foame si circ


Cum se ajunge de la foame la circ? Foarte simplu, trecand prin ultimul circ al foamei, cel de la Unirii, care se va transforma in …. maaaaaaaaaaaaalllll dupa cum ne-au anuntat ieri ziarele Capital si ZF – investitia fiind facuta de un roman.

Pentru cei care nu stiu, circurile foamei, in numar de 5 in Bucuresti au fost constructii uriase cu acoperis de tip cupola ridicate de Ceausescu cu scopul de a fi folosite pe post de cantine/sali de mese. N-au mai apucat sa fie terminate toate, iar cele care au fost terminate, n-au fost folosite in scopul initial. Dupa 10-20 de ani societatea capitalista le-a gasit utilitatea: transformarea in mall-uri. Simbolul comunismului se transforma in simbolul consumismului.

Despre mall am scris un post recent, nu mai vreau sa revin. Vechea expresie romana „Paine si circ” care defineste nevoile de baza ale maselor e cunoscuta si folosita de toata lumea, de la politicieni la enterteineri si comercianti. Circ vedem peste tot in spatiul public, dar mai ales la televizor – e si aproape gratis.

Daca sunt pusi sa aleaga intre paine si circ, romanii aleg circul. Iata ca datorita acestor fantome comuniste din Bucuresti numite si „circuri ale foamei” apare un nou concept: „Foame si circ„, sprijinit desigur si de efectele scaderii puterii de cumparare, datorata crizei.

Asa suntem noi, popor cu sange latin, la mancare putem renunta, dar la circ ba. Atunci circ sa fie, ca loc de foame e destul!

Reclame

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Retail, Societate de consum și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Foame si circ

  1. bogdan zice:

    cel de la unirii nu este ultimul circ al foamei din bucuresti. mai este unul in zona delfinului, intersectia intre bvd. chisinau si sos. pantelimon.
    eu speram sa fie daramat acum in 2012 si sa faca ontanu o biserica in stilu-i caracteristic 😀 dar se pare ca nici el nu are asa multi bani

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s