Ce e si ce vrea blogul „Consumat in Romania”


Fiindca ramasesem dator, o sa lamuresc contextul in care a aparut acest blog, precum si ce-si propune el sa faca. Pentru ca lucrurile sa fie la vedere, le-am pus si in pagina About.

Am tot auzit si citit de-a lungul vremii despre efectele negative ale consumismului, despre avantajele dezvoltarii de branduri nationale puternice, despre crearea de produse cu adevarat valoroase, despre dezavantajele importurilor, despre impactul consumului asupra resuselor planetei, insa nu le-am vazut aplicate sau urmarite consistent.

Drept urmare m-am gandit sa trag un mic semnal de alarma asupra celor pomenite mai sus si am decis ca Internetul poate pune umarul la sustinerea acestui demers. Asa s-a nascut acest blog. Mai multe detalii in articolul manifest Consumat in Romania

Unii pot gasi mesajul si brandul Consumat in Romania cam agresiv si chiar in favoarea consumului, insa tehnica folosita pe termen lung este de caricaturizare. In fond, te poti feri numai de ceea ce cunosti. Ajungand sa cunosti si sa fii aware de un anumit lucru iti poti ajusta comportamentul vis-a-vis de el, te poti adapta.

De asemenea nu intentionez sa neg avantajele progresului si tehnologiei asupra calitatii vietii. Dezvoltarea industiala fara precedent si accesibilitatea produselor pentru aproape toata populatia planetei este partea frumoasa a societatii occidentale de consum. Vom combate insa aici excesele societatii bazate pe consum. Mi-as dori ca acet blog sa fie un loc de discutii despre cele mentionate mai sus.

Nu e blog economic, de finante, PR, marketing, tehnologie, politica, sau sociologie, dar are putin din fiecare din ele, focusandu-se pe: analiza societatii de consum, excesele consumismului si efectele pe termen lung ale acestuia.

Personal consider ca directia in care mergem nu e buna si dincolo de aspectele sociale si economice, societatea de consum in care traim ne indeparteaza de fericire – scopul ultim al fiintei umane.

Dar inainte de a ne adanci prea mult in idei filozofice sa punem stampila „Consumat in Romania” pe cat mai multe lucruri bune si rele pe care societatea de consum ni le pune la picioare.

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Consumat in Romania, Societate de consum și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s