Lalele olandeze partea a doua. Boicotul


Nici nu s-a uscat bine cerneala pe postul de ieri (cu lalelele olandeze) ca ma vad nevoit sa redeschid subiectul.

Olanda s-a opus azi intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, ceea ce a dus la suparari mari ale politicienilor nostri. Colac peste pupaza, o organizatie bulgareasca a venit cu ideea de a boicota……. tocmai importul nevinovatelor lalele olandeze pentru ziua de 8 Martie, conform relatarii din ziare.com.

Sunt cateva aspecte de lamurit aici.

1. Olanda este cel mai mare investitor in Romania (vezi aici) , mai mare decat Austria, Germania sau Franta, conform asteptatilor noastre. Probabil ca au avut de-a face destul de mult cu birocratia si autoritatile statului incat sa aiba rezerve si sa le manifeste.

2. Reformele pe care s-a angajat Romania sa le faca in domeniile justitiei si internelor sunt cam pe hartie.

3. Genul asta de reactie cu boicoturi marunte arata o frustare si un comportament emotional imatur. Pietele si functioneaza in baza cererii si ofertei. Nu vad cu ce altceva poate fi acoperita cererea de flori pentru sarbatoarea asteptata. In timp poate exista o reorientare a consumului de la produse provenite dintr-o anumita tara, dar nu peste noapte. Mie mi se pare ca seamana cu campaniile de tipul „romani, nu mai alimentati cu carburant”. Dar cu ce?

Daca ar fi sa raspundem cu aceeasi moneda si celorlalte tari din Europa pentru dragostea de ce-o poarta n-ar mai trebui sa importam nimic nici din Franta, Italia, Spania, Irlanda, Anglia, Austria, Germania si alte tari unde a ajuns picior de roman (si alte etnii conlocuitoare) – chestii care n-ar stica foarte rau pana la un anumit punct. Ar stimula consumul si productia interna, ar mai crea ceva locuri de munca.

In incheiere, sa stigam si noi jos lalelele olandeze!

Despre Ovidiu

Un (in)formator de opinie https://consumatinromania.wordpress.com
Acest articol a fost publicat în Consumat in Romania, Uniunea_Europeana și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune-ti părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s